Cover titel
2010/1-2

De Parelduiker

‘Een parelduiker vreest den modder niet’ (Multatuli)

Jeroen Brouwers 70 jaar

 

dubbeldik themanummer

 

‘Ik word hevig bemind in Vlaanderen, maar in Nederland heb ik het idee dat ik al tien jaar dood en vergeten ben.’ Om deze uitspraak van Jeroen Brouwers te logenstraffen is een dubbele editie van De Parelduiker gewijd aan een van de meest gewaardeerde schrijvers van deze tijd. Het werk van Jeroen Brouwers is sterk autobiografisch, maar is erop gericht zijn leven in de literatuur te verankeren. Belangrijke thema’s zijn: literatuur, liefde en dood. Inmiddels heeft de veel gelauwerde Brouwers meer dan zestig boeken op zijn naam staan. Een eerbetoon dat recht doet aan de veelzijdigheid van zijn schrijverschap. Behalve een lang interview bevat dit rijk geïllustreerde themanummer onder meer artikelen over de briefwisseling met uitgever Geert van Oorschot, de betekenis van muziek in zijn werk, de literaire prijzen die hij won (en die hij weigerde)en natuurlijk zijn verhouding tot Vlaanderen.

 

Op 30 april 2010 werd Jeroen Brouwers 70 jaar. Er verschijnt dit najaar een nieuwe roman bij Atlas en zijn hele oeuvre staat dit jaar sterk in de belangstelling.

 

Met bijdragen van Christophe Vekeman, Bart Vervaeck, Stefan Brijs, Johan Vandenbroucke, Arjen Fortuin, Dirk Leyman, Paul Gellings, Peter van Straaten, Katherina Lindekens, Benno Bernard en Jeroen Brouwers.

 

'Een nummer met mooie, evenwichtige bijdragen die alle facetten van het schrijverschap van Jeroen Brouwers belichten.' Tzum

 

'Zo valt er meer behartigenswaardigs in dit nummer van De Parelduiker te lezen; het lijkt sterk op die vroegere dossiernummers die aan één auteur waren gewijd van het alweer jaren geleden ermee opgehouden tijdschrift Bzzlletin en doet naar die tijd terugverlangen.' Arie Storm in Het Parool

 

Dit dubbelnummer kost € 17,50

 

Cover titel

De Parelduiker
Uitgegeven door:
Stichting Het Oog in 't Zeil / Uitgeverij Vantilt
verschijnt 5 keer p.j.

Prijs los nummer: 13,50
Abonnementen:

€ 52,50 (buitenland € 65)


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers